Keresés Csataszög.hu
hétfő 13 március 2017
 Meghívó március 15-ei ünnepségre
 Csataszög Községi Önkormányzat nevében tisztelettel meghívom a csataszögi lakosokat 2017. március 15-én (szerda)

17.00 órára az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc 169. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepségre.

Ünnepség helyszíne: Csataszög Művelődési Ház udvara

A műsor után koszorúzás az idén elkészült emlékoszlopnál.

Megjelenésükre feltétlen számítok!

Tisztelettel:

Oravecz Zsuzsanna Éva
polgármester

Beküldte szerkesztő 2017.03.13 10:16                           Mentés/küldés Nyomtatóbarát változat   Hír létrehozása pdf formátumban

hétfő 19 október 2015
 Hunyadfalvai Agglomeráció elvezetése és tisztítása
 Hunyadfalvai Agglomeráció elvezetése és tisztítása


Hunyadfalvai Agglomeráció elvezetése és tisztítása

Beküldte szerkesztő 2015.10.19 14:30                           Mentés/küldés Nyomtatóbarát változat   Hír létrehozása pdf formátumban

szerda 02 szeptember 2015
 KTZVE fogadóóra - 2015. szeptember
 
KTZVE fogadóóra 2015. szeptember


A Közép-Tisza-Zagyva Vidékfejlesztési Egyesület (KTZVE) munkaszervezete fogadónapot tart helyi vállalkozások, társadalmi szervezetek részére 2015. szeptember 10-én és 2015. szeptember 17-én 13 és 15 óra között. A KTZVE székhelyén, Szolnokon, a Szabadság tér 2-es szám alatt várjuk az aktuális pályázati lehetőségek, kifizetési kérelmek benyújtásával kapcsolatos tanácsadás témájában az érdeklődőket.
További információ: www.ktzve.hu honlapon található. Előzetes időpont egyeztetésre is lehetőséget biztosítunk, az 56/584-009-es telefonszámon. Minden érdeklődőt várunk szeretettel!

KTZVE munkaszervezete

Beküldte szerkesztő 2015.09.02 11:04                           Mentés/küldés Nyomtatóbarát változat   Hír létrehozása pdf formátumban

kedd 01 szeptember 2015
 Eboltás
 

HIRDETMÉNY
Az ebek kötelező veszettség elleni védőoltásáraAz ebek 2015. évi kötelező védőoltása Csataszög községben az alábbi helyen és időpontban kerül végrehajtásra:

Időpont: 2015. 09.02 16 órától 18 óráig

Helyszín: Csataszög önkormányzat udvara

Az oltást végzi: Dr. Moldvay Csongor
Dr. Terjéki Edit

Pótoltás időpontja: 2015. 09. 06 13 órától 15 óráig

Helyszín: Csataszög önkormányzat udvara
A veszettség elleni védőoltás kötelező!
A hatályos rendelet szerint csak microchippel megjelölt állat oltható veszettség ellen!Az oltásra minden 3 hónapot betöltött ebet elő kell vezetni. Az oltás elmulasztása szabálysértési eljárást és az ebek kiírtását vonja maga után.


Az eboltás díja: Állatorvosi Kamara által meghatározott 3500 Ft ebenként, valamint, ha még nincs, 200 Ft az egészségügyi könyv ára, mely összeget a helyszínen kell megfizetni.


Az FVM. Zoonózis rendelet értelmében az ebek féregtelenítővel való ellátása a veszettség oltásával egyidejűleg kötelező, melynek díját szintén a helyszínen kell megfizetni

Az összevezetéses oltás során az ebek microchippel történő megjelölésére nincs lehetőségünk, csak az állat tartási helyén lehetséges.


Nagykörű, 2015. 08.24

Beküldte szerkesztő 2015.09.01 13:31                           Mentés/küldés Nyomtatóbarát változat   Hír létrehozása pdf formátumban

kedd 03 március 2015
 Változik a szociális ellátó rendszer!
 Márciustól jelentősen átalakul Magyarországon a segélyezés rendszere. A segítségre szorulók változatlanul két helyről kérhetnek és kaphatnak szociális támogatást: a helyi önkormányzatoktól, illetve a járásoktól. A járásoknál jövedelemkompenzáló, míg az önkormányzatoknál kiadáskompenzáló támogatások igényelhetők. A jövedelemkompenzáló támogatás célja, hogy mindenki számára biztosítsanak egyfajta minimumot a túléléshez, ha nincs más jövedelme.
A legfontosabb változás, hogy a rendszeres szociális segély megszűnik, helyette a foglalkoztatást helyettesítő támogatás állapítható meg, illetve az egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás kerül bevezetésre.
Az egészségkárosodottak és a gyermekük felügyeletét megoldani nem tudók ugyanazon jogosultsági feltételek mellett részesülhetnek a rendszeres szociális segély helyébe lépő egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatásban, mint a korábbi rendszeres szociális segélyben. A különbség csak annyi, hogy a továbbiakban nem a jegyző, hanem a járási hivatal állapítja meg az ellátást. A hatáskörváltással összefüggésben az ügyfeleknek nincs teendője, az új ellátásra való jogosultságukat a jegyzők február végéig hivatalból felülvizsgálják.
Jelentős változás, hogy március 1-től az aktív korúak ellátását is a járási hivatalok állapítják meg a települési jegyzők helyett. A változások elsősorban azokat érintik, akik eddig önkormányzati rendelet alapján voltak jogosultak rendszeres szociális segélyre.
A támogatást a kormányhivatal folyósítja minden hónap 5. napjáig. A kérelmek továbbra is benyújthatók a polgármesteri hivatalokban, továbbá a kormányablakoknál és a járási hivataloknál.

Kikerülnek a szociális ellátási rendszerből:
- rendszeres szociális segély
- adósságkezelési szolgáltatást
- lakásfenntartási támogatás
- a méltányossági közgyógyellátás,
- illetve a méltányossági ápolási díj

1. Az állam által nyújtandó ellátásokat 2015. március 1-jétől a járási hivatalok állapítják meg. Az e körbe tartozó ellátások a következők:
- aktív korúak ellátása: foglalkoztatást helyettesítő támogatás illetve az egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás; ( ez új elem)
- időskorúak járadéka, az ápolási díj (alapösszegű, emelt összegű és kiemelt ápolási díj); a közgyógyellátás (alanyi és normatív alapú); és az egészségügyi szolgáltatásra való jogosultsága. (2013. január 1-jétől a járások intézték)
A támogatást központi költségvetési forrásból fizetik.
Az egyes juttatások kifizetésénél megszűnik a házipénztárból történő készpénzes kifizetés lehetősége, az ügyfélnek nyilatkoznia kell arról, hogy postai úton, vagy bankszámlára kéri a juttatást.
Az aktív korúak ellátása során megállapítható ellátás típusai - melyet az önkormányzatok folyósítanak - március 1-ig még a foglalkoztatást helyettesítő támogatás és a rendszeres szociális segély.
A foglalkoztatást helyettesítő támogatásra való jogosultság feltétel-rendszerében nem történik változás. A támogatás havi összege a 2014. évhez hasonlóan 22.800,- Ft. A foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesülő személyek továbbra is a járási hivatal munkaügyi kirendeltségével kötelesek együttműködni, a felajánlott munkalehetőséget elfogadni.
A rendszeres szociális segély 2015. március 1-jétől ebben a formában már nem lesz része a szociális ellátórendszernek. Helyébe egy új ellátási forma lép az egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás.
Azok, akik március 1-jét megelőzően rendszeres szociális segélyt kaptak, a jegyzőnek hivatalból 2015. február 28-ig felül kell vizsgálnia a jogosultságot.
A lakásfenntartási támogatás szabályai március 1-jétől kikerülnek a Szociális törvényből. Ezután a támogatás ebben a formában nem állapítható meg.

Beküldte szerkesztő 2015.03.03 14:12                           Mentés/küldés Nyomtatóbarát változat   Hír létrehozása pdf formátumban

péntek 07 április 2017
 Vízmosatási felhívás
 
Értesítés!!!


A Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. értesíti a Tisztelt Felhasználókat, hogy

2017.04.10.-én 0700 órától
2017.04.12.-én 1900 óráig

az egészséges ivóvíz biztosítása érdekében Csataszög
település ivóvízhálózatán csőhálózat mosatást végez.

A munkálatok átmeneti enyhe nyomáscsökkenéssel, vízzavarosodással járhatnak.
Abban az esetben, ha egy-egy szakasz mosatása előtt kollégáink azzal kell, hogy számoljanak, hogy az ivóvízhálózat mosatásánál a vízminőségben érzékelhető változás, esetlegesen minőségi romlás következhet be, akkor erről az adott szakasz mosatása előtt külön szórólap segítségével értesítik az adott szakasz felhasználóit.

A TRV Zrt. a Tisztelt Felhasználók megértését és szíves türelmét kéri.


Beküldte szerkesztő 2017.04.07 12:06                           Mentés/küldés Nyomtatóbarát változat   Hír létrehozása pdf formátumban

 Tájékoztató a szabadtéri tűz égetéséről
 
T á j é k o z t a t ó

Az elmúlt napok tavaszias időjárása miatt megemelkedett a szabadtéri tüzek száma. A veszélyt a száraz aljnövényzet és az avar jelenti, ami csapadékmentes időjárás esetén nagyon könnyen meggyulladhat. Sok helyen már a tavaszi kerti munkáknak is nekiláttak, elégetik a kerti zöldhulladékot.

• Belterületen csak ott szabad kerti zöldhulladékot égetni, ahol ezt az önkormányzat rendeletben engedélyezi. Ilyen esetben is csak a rendeletben meghatározott időben szabad égetni.
• Ha az önkormányzatnak nincs a kerti zöldhulladék égetésre vonatkozó rendelete, akkor az tilos. Budapest teljes közigazgatási területén tilos a zöldhulladék-égetés.
• A külterületi tarlóégetést és vágott növények égetését a munkálatok előtt tíz nappal engedélyeztetni kell a helyi katasztrófavédelmi kirendeltséggel.
• A szabadban meggyújtott tüzet soha ne hagyjuk felügyelet nélkül és minden esetben gondoskodjunk megfelelő mennyiségű oltóanyagról.
• Mindig legyen nálunk a tűz oltására alkalmas kézi szerszám, és csak akkora tüzet gyújtsunk, amekkorát folyamatosan felügyeletünk alatt tudunk tartani.
• Ha feltámad a szél, azonnal hagyjuk abba az égetést és oltsuk el a tüzet.

A szabályok megszegése tűzvédelmi bírsággal sújtható. Ha valaki a kertjében úgy éget zöldhulladékot, hogy azt nem engedélyezi önkormányzati rendelet, vagy nem a rendeletben meghatározott időben végzi, az 20 ezer forinttól 60 ezer forintig terjedő bírságra számíthat. Aki engedély nélkül éget külterületen, az 50 ezer forinttól fél millió forintig terjedő bírságra számíthat.
Ha az égetés során akkora tűz keletkezik, ami miatt a tűzoltóknak be kell avatkoznia, 20 ezer forinttól 3 millió forintig is terjedhet a bírság.


Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Beküldte szerkesztő 2017.04.07 11:57                           Mentés/küldés Nyomtatóbarát változat   Hír létrehozása pdf formátumban

péntek 24 március 2017
 Sorkatonai toborozás
 
Beküldte admin 2017.03.24 05:45                           Mentés/küldés Nyomtatóbarát változat   Hír létrehozása pdf formátumban

 Otthonbiztonság
 
Beküldte admin 2017.03.24 05:43                           Mentés/küldés Nyomtatóbarát változat   Hír létrehozása pdf formátumban

szombat 11 február 2017
 TÁJÉKOZTATÓ
 a súlyos mozgáskorlátozott személyek gépjárműadó mentességének 2017. január 1-i változásairól

A jelenleg hatályos gépjárműadóról szóló 1991. évi LXXXII. törvény (Gjt.) 5. § f.) pontja alapján mentes az adó alól a súlyos mozgáskorlátozott személy, a súlyos mozgáskorlátozott kiskorú, a cselekvőképességet korlátozó (kizáró) gondnokság alatt álló súlyos mozgáskorlátozott nagykorú személyt rendszeresen szállító, vele közös háztartásban élő szülő – ideértve a nevelő, mostoha- vagy örökbefogadó szülőt is – (a továbbiakban együtt: mentességre jogosult adóalany) egy darab, 100 kW teljesítményt el nem érő, nem személytaxiként üzemelő személygépkocsija után legfeljebb 13 000 forint erejéig. Ha a mentességre jogosult adóalany adóalanyisága és adókötelezettsége az adóévben több személygépkocsi után is fenn áll, akkor a mentesség kizárólag egy, a legkisebb teljesítményű személygépkocsi után jár.

2017. január 1-től a mentességre jogosultak köre kibővül az egyéb fogyatékossággal élő személyekkel (pl. autista, látás- hallássérült). További változás, hogy a súlyos mozgáskorlátozott vagy egyéb fogyatékossággal élő személyt rendszeresen szállító – vele közös háztartásban élő közeli hozzátartozó – adóalany a mentességre akkor is jogosulttá válik, ha a súlyos mozgáskorlátozott, egyéb fogyatékossággal élő személy nem áll cselekvőképességet korlátozó gondnokság alatt és nem kiskorú.

Az új mentességi szabállyal változott a súlyos mozgáskorlátozott, egyéb fogyatékossággal élő személy fogalma. Eszerint a Gjt. alkalmazásában a súlyos mozgáskorlátozott, egyéb fogyatékossággal élő személy az, aki a súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményeiről szóló 102/2011. (VI.29.) Korm. rendeletben meghatározott állapota miatt ilyen személynek minősül, és ezt a tényt az ott meghatározott szakvélemény igazolja.

A gépjárműadó mentesség igénybevételéhez szükséges - szakértői szerv által kiállított - igazolást és a bevallási nyomtatványt legkorábban 2017. január 1-jét követően nyújthatják be az Önkormányzati Adóhatósághoz.

Azok az adózók, akik a 2017. évre vonatkozóan a fentebb említett jogcímen gépjárműadó kedvezményt/mentességet kívánnak érvényesíteni, a mentességhez szükséges - szakértői szerv által kiállított - igazolást és gépjárműadó bevallási nyomtatványt nyújthatnak be az Önkormányzati Adóhatósághoz.


Speciális adóalanyi tényállás az üzembentartó adóalany halála,
megszűnése esetén

A Gjt. 2016. évben hatályos szabálya szerint az adóalany halála, megszűnése esetén az elhalálozás, megszűnés évét követő év első napjától az a személy tekinthető adóalanynak, akit tulajdonosként a járműnyilvántartásban elsőként bejegyeztek, feltéve, hogy a járműnyilvántartásban még mindig az elhunyt, megszűnt személy szerepelt tulajdonosként. Ezen tényállás azonban nem rendezi azt az esetet, amikor az üzembentartó adóalany halála, megszűnése esetén a közlekedési igazgatási hatóság (járási hivatal) nem jegyez be új üzembentartót a járműnyilvántartásba (mivel a tulajdonos még létező személy.)

2017. évtől a vonatkozó jogszabályhely kiegészül egy új adóalanyi tényállással, eszerint az üzembentartó adóalany halála, megszűnése esetén a járműnyilvántartásban a halál, megszűnés napján tulajdonosként szereplő személy minősül adóalanynak az elhalálozás, megszűnés évét követő év első napjától, feltéve, hogy a járműnyilvántartásba nem jegyeztek be változásként más tulajdonost, illetve üzembentartót.

Bővebb felvilágosítást ügyfélfogadási időben személyesen az Nagykörűi Polgármesteri Hivatal adó irodájában vagy a 06/30/8719265 telefonszámon kérhet.


Önkormányzati AdóhatóságBeküldte admin 2017.02.11 08:50                           Mentés/küldés Nyomtatóbarát változat   Hír létrehozása pdf formátumban

Oldal:  [1] 2 3 4 5 6 7 8


Copyright © 2003-2016 Csataszög önkormányzat Minden jog fenntartva. Fejlesztette: Bull Stúdió
Ez az oldal e107 portál rendszert használ, és a GNU GPL licensz alatt lett kiadva. Webhely szolgáltatónk: DOMAINcenter