Keresés Csataszög.hu

 Búcsú Pomázi Ferenc polgármestertől

Egyszer egy Nobel díjas tudós azt mondta: „Életünk értelme határozza meg életünk értékét”.
Egy ember életét nem lehet pár leírt gondolattal „összefogni”. Emléket állítani és emlékeztetni rá, talán igen.
Pomázi Ferenc 1994. december 13. napja óta polgármester Csataszög községben, közel 22 éve irányította a települést, vezette a testületet.
Olyan személytől búcsúzunk, aki nemcsak a családjáért, hanem a közösségért is munkálkodó ember volt, aki mindig és minden helyzetben tudta a kötelességét. Az ő irányítása alatt nagyon sokat fejlődött a község. Megépült a szennyvíz csatorna és vezetékes gáz hálózat a faluban, aszfaltozottá vált a falu minden utcája. Megszépült a községháza. A gyermekek szép és új játszóteret kaptak. Kialakításra került a piactér. Korszerűsödött a közvilágítás. Megépülhettek új bérlakások, autóbusz utasvárók kerültek kialakításra. Megépült a község központjában a Szent Vendel szobor. És még sorolhatnánk a fejlődést célzó beruházásokat.

Most végérvényesen és visszavonhatatlanul hátrahagyta nekünk ezt az örökséget.

Búcsúzunk a polgármestertől, a kollegától, az embertől aki példaértékű szakértelemmel, felelősségtudattal vezette Csataszög testületét, irányította a községet. A kollégákat szakmai tanácsokkal, ha kellett barátságos emberi szóval segítette őket mindennapi munkájukban.

Megmagyarázhatatlan nyugalom, csendes derű vette körül, a közelében biztonságban érezhette magát az ember. Igazságosság és minden ember felé egyaránt megnyilvánuló segítőkészség jellemezte. Véleményét soha nem erőszakolta másokra. Észrevételei, tanácsai mögött nagy szakmai tudás, tapasztalat és emberi bölcsesség húzódott – ezért volt hiteles minden megnyilvánulása.
Kedves Polgármester Úr, Feri bácsi: hiányozni fogsz nekünk. Emléked, jó tanácsaid, szívednek jóságos rezdüléseit örökké emlékeinkbe zárjuk.

A viszontlátás reményével, életműved jelenvalóságának tudatában búcsúzunk, köszönünk el Tőled, Feri bácsi.

Isten Veled!
 
Copyright © 2003-2016 Csataszög önkormányzat Minden jog fenntartva. Fejlesztette: Bull Stúdió
Ez az oldal e107 portál rendszert használ, és a GNU GPL licensz alatt lett kiadva. Webhely szolgáltatónk: DOMAINcenter