Hírek

Kerti lucfenyő pusztulások hazánkban – kutatás 2023


2023-ban felgyorsult a kerti lucfenyők pusztulása hazánkban. A Magyar Kutatási Hálózat debreceni Atommagkutató Intézetének klíma- és
környezetkutatóiként tanulmányt készítünk, amely felhívja a figyelmet a klímaváltozás hazánkat is érintő, gyors jelenségeire, hatásaira.

Arra kérjük a lakosságot, hogy segítsenek képet alkotni az elmúlt évben tapasztalható kerti lucfenyő pusztulásról egy három kérdéses kérdőív kitöltésével, amely mindössze fél percet vesz
igénybe. Fontos, hogy a város/község lakosainak megfigyelései is bekerülhessenek az adatbázisba.

A kérdőív linkje:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdgnK7dght-8hIoG-MMtrtPix-k113xhzbu3fl-OJFGgdbKsA/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Fő Hírek

TÁJÉKOZTATÁS LOMTALANÍTÁSSAL KAPCSOLATBAN

Tisztelt Lakosok!

Többen jelezték, hogy az idei évre kiadott hulladéknaptár nem tartalmazza a lomtalanítás  időpontját, ezért az elmúlt héten egyeztettem a szolgáltatóval, ahonnan az alábbi választ kaptam:

Szeretném tájékoztatni Önöket, hogy a korábbi évekhez hasonlóan az idei évben is lesz lomtalanítás a településen. Ez évi egy alkalommal a szolgáltató jogszabály által előírt feladata. A hulladékgazdálkodásban 2023. július 01-től történt változás miatt azonban az időpont meghirdetése a korábbiaktól eltérő lesz.

A lomtalanítás időpontjáról a régió koordinátor egyeztetést folytat a szolgáltatóval. Az egyeztetést követően minden lakos értesítést fog kapni a szállítás időpontjáról. Arra vonatkozóan, hogy erre várhatóan mikor kerül sor tájékoztatást nem tudtak adni.

A szolgáltatótól történő értesítés megérkezéséig szíves megértésüket és türelmüket kérem!

Nagykörű, 2024. 01. 18.

Gajdos Éva s.k.
jegyző

Fő Hírek, Település hírei